Resa Kristianstad

Resa till Kristianstad och Wanås med övernattning 14-15 maj

Lördagen den 14 maj ses vi på Gustav Adolfs torg för avfärd till Skåne. Bussen avgår prick kl 8:30. Efter förmiddagskaffe på vägen anländer vi till Wanås slottspark. Vi äter sopplunch (linssoppa) och får sedan en visning av skulpturparken. Tid kommer att finnas för promenad på egen hand i den vackra parken.

På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet i Kristianstad.

Efter frukost på söndagen checkar vi ut från hotellet och beger oss till konsthallen. Kl 11 får vi där en visning av  utställningen Varför tveka?, Marika och C G Wachtmeisters privata samling. Den består av ett par hundra verk av nordiska och internationella konstnärer, som tillhör de mest betydande inom modern och samtida konst. Man har också byggt upp ”det danska vardagsrummet”, så som det ser ut på slottet. Lunch på egen hand. Möjlighet att äta lunch på konsthallen finns.

På hemvägen gör vi en paus där var och en äter efter egen önskan.

Hemkomst ca kl 20.

Anmälan via hemsidan senast 10 april. Kostnad 2 250 kr betalas till pg 48608-4. Priset inkluderar resa, hotell i dubbelrum, visningar, kaffe på utresan, sopplunch på Wanås, middag och frukost på hotellet. Enkelrumstillägg 405 kr. Ange om du vill dela rum och i så fall med vem. Anmäl kostönskemål. Icke medlem betala 150 kr extra. Avvakta med betalning tills du får besked att resan blir av.